Neofòbia alimentària

neofobia

Que és la neofòbia alimentària ?

La neofòbia alimentària es dóna principalment en nens i com la resistència a la ingesta de certes fruites o verdures i sovint associat a un increment i major consum de greixos, la qual cosa representa el  risc de tenir una dieta menys saludable. La neofòbia és un trastorn alimentari que pot aparèixer o persistir en l’edat adulta.


B-CREK RESTAURANT SHOP
¡ Nova Botiga online sense comanda mínima !
www.bcrek-shop.com/restaurant


En el cas particular dels nens, aquest trastorn s’associa amb trets d’irritabilitat, letargia i angoixa. Rebutjar nous aliments ha estat considerat com característic d’una etapa dels nens, però, la neofòbia alimentària pot augmentar entre els 2 i 6 anys del nen. Posteriorment en aquesta edat, la neofòbia sol disminuir tot i que en alguns casos aquest comportament pot arribar a ser habitual fins i tot en l’edat adulta acompanyada de signes d’angoixa i ansietat.

Segons el Child Food Neophobia Scale (CFNS), la neofòbia està associada en els nens amb un menor consum de raïm, tomàquets, pastanagues i formatge i per contra no es va trobar una relació amb el consum restringit de pa i snacks. Per la seva banda, investigacions que van utilitzar el Health Eating Index (HEI) (Índex d’Alimentació Saludable) van determinar que en la dieta d’aquells que pateixen neofòbia es troba un major consum de greixos saturats i una menor varietat alimentària.

El millor que poden fer els pares o monitors escolars és no preocupar-se ja que és una resposta totalment natural, és un mecanisme de supervivència. Quan hi ha neofòbia no significa que el nen mengi malament, és una circumstància que desapareix amb el temps.


B-CREK ENTREPANS SHOP
¡ Nova Botiga online sense comanda mínima !
www.bcrek-shop.com/entrepans


Com diu David Benton, professor de Psicologia de la Universitat de Swansea, Regne Unit, l’exposició repetida d’un nou aliment incrementa les possibilitats de que el nen provi l’aliment, però el rang d’exposició és molt ampli: de 11 a 90 vegades, com ens diu aquesta dada, la paciència forma part en el procés d’aprenentatge.

B-CREK
Dietista Sergi Mateo
www.sergimateobatalle.com