Aliments refinats

trigo

Un breu resum sobre la història dels aliments refinats

La història de refinar els aliments sencers ha estat la de trobar formes que duressin més de temps i més fàcils de transportar. Les noves tecnologies feien que tothom es podia permetre consumir cereals durant molts mesos, les grans empreses de les grans ciutats s’encarregaven d’elaborar els productes en base als cereals, però el problema és que aquests productes no tenien valor nutritiu o gairebé cap. S’eliminava les parts més nutritives.

A la dècada dels 1930, els científics es van adonar que l’ús d’aquestes tecnologies refinadores, li seguien epidèmies de malalties causades per l’absència de diversos micronutrients. Es va començar a enriquir amb vitamines i això va posar remei a aquestes malalties.

A l’actualitat molts estudis ens indiquen els beneficis del gra integral amb l’aportació de fibra, vitamines, antioxidants i minerals.

Els cereals sencers redueixen el risc de malaltia,  així de clar, i a la indústria alimentària això no li fa gaire entusiasme, per que serà?

 

B-CREK Salut
Sergi Mateo Batallé
Nutricionista & Dietista
+34 603 54 45 46

 

 

Escriu un comentari

La teva direcció email no serà publicada.


*