Avui toca cogombre !

cogombre

El cogombre o cogombrera (Cucumis sativus) és una planta de la família de les cucurbitàcies.

AVUI TOCA COGOMBRE

El cogombre és originari del sud de l’Índia i es cultiva des de fa més de 3000 anys. D’allí va ser traslladat cap a Itàlia, Grècia i Xina. Posteriorment, va ser introduït al segle IX a França, a Anglaterra al segle XIV i a Amèrica del Nord al segle XVI.

Ha estat molt apreciat des de l’antiguitat a la cuina mediterrània per les seves qualitats refrescants, sobretot a l’estiu, a causa de la seva elevada proporció d’aigua. El cogombre cru té una proporció elevada de vitamina C. A les nostres contrades es menja principalment cru en amanides o com acompanatge. També es fa servir per decorar plats.


B-CREK RESTAURANT SHOP
¡ Nova Botiga online sense comanda mínima !
www.bcrek-shop.com/restaurant


A l’Àsia del Sud i del sud-est hi ha varietats de cogombres sovint molt grans amb les que es preparen plats calents, com el Dosakai, cogombre gran i rodó molt important a la cuina de l’Índia del Sud.

Composició nutricional

per cada 100 g: Aigua: 95% – Proteïnes: 0,8-1,6 g – Grassa: 0,03-0,2 g – Hidrats de carboni: 1-2,4 g – Valor energètic: 17cal – Sodi: 8mg – Potassi: 140mg – Fòsfor: 22mg – Calci: 17mg – Ferro: 0,3mg – Retinol (Vit. A): 2mg – Àcid ascòrbic (Vit. C): 11mg – Tiamina (Vit. B1): 0,03mg. – Riboflavina (Vit. B2): 0,03mg – Àcid fòlic (Vit. B3): 13µg


B-CREK ENTREPANS SHOP
¡ Nova Botiga online sense comanda mínima !
www.bcrek-shop.com/entrepans


Propietats farmacològiques

La part utilitzada és el fruit, ja que conté abundants mucílags i cel·lulosa. A més, està formada per un 95% d’aigua i el valor calòric és baix: no arriba ni a les 20 calories per cada 100 g. Per tant, és aconsellable per tractar l’obesitat. També ajuda a desintoxicar l’organisme, ja que ajuda a eliminar l’àcid úric de la sang.

La polpa del cogombre és molt utilitzada en cosmètica com a agent hidratant i per les seves accions demulcents, depuratives, diürètiques, laxants i antipruriginoses i emol·lient. Així doncs, està indicat per la cistitis, urolitiasi i l’oligúria, a més de tractaments cosmètics per la pell grassa, arrugues, en cas d’erupcions i cremades cutànies i, en general, per mantenir-la suau i hidratada.

Cal tenir en compte que la pell del cogombre conté cucurbitacina, la qual té caràcter irritant i pot produir afeccions intestinals si se’n consumeix la quantitat suficient. Les llavors, a més, tenen petites quantitats de cucurbitina, un principi actiu que exerceix una certa activitat al tractament de la Taenia i en altres parasitosis intestinals.

B-CREK
Cuina d’avui més aprop teu
www.bcrek.com

 

Escriu un comentari

La teva direcció email no serà publicada.


*