maig 2016

El teu fill viurà menys i amb menys salut

child-559415_960_720

Els estudis ens indiquen que la generació actual de nens i nenes, té un major pes corporal en edats més petites que en generacions anteriors. Això vol dir que en l’edat adulta tindràn moltes possibilitats de tenir un excés de pes corporal. Cal saber que les dietes de mala qualitat ens predisposen a malalties com l’obesitat, el risc cardiovascular, la diabetis, ….

Llegeix més

Avui toca carbassó

AVUI TOCA CARBASSÓ

20160509_151416

Cucurbita pepo. Aquesta hortalissa pertany a la família de les cucurbitàcies (com els cogombres, la carabassa, la síndria i el meló). Tot i que ja es coneixia en l’antiguitat, el seu consum no es va popularitzar fins al Renaixement. És originària d’Amèrica on era un dels principals conreus dels pobles indígenes precolombins.

Beneficis nutricionals
Planta aquosa amb només 15 quilocalories per 100 grams. Té un alt contingut en folats, vitamines i potassi.
El carbassó, igual que la resta de les verdures, té una gran quantitat d’aigua (gairebé un 95%). La seva aportació calòrica és molt baix. Té poc interès nutricional atenent a l’aportació en macronutrients, però sí que pot contribuir de manera significativa en la ingesta de minerals (sobretot potassi) i de vitamines (especialment àcid fòlic).

Llegeix més

Avui toca Ocra !

AVUI TOCA OCRA !

20160506_105207

Abelmoschus esculentus. El quimbombó, quingombó, gombo, gumbo, molondrón, ocra, ocro, okra o bamia, és una fanerògama tropical de fruit comestible, originària d’Etiòpia i pertanyent a la família de les malvàcies. A Mèxic se l’anomena també abelmosco.

És una planta anual o perenne de fins a 2 m d’alt, fulles palmades i lobades, flors de fins a 8 cm de diàmetre amb pètals blancs o grocs. Fruit en càpsula que conté nombroses llavors. Aquests fruits en anglès es coneixen popularment amb el nom de lady’s fingers, o “dits de senyora”.

Llegeix més