febrer 2016

Avui toca Maduixa !

1600-20160222_145853
Fragaria vesca. Rica en sabor … i en vitamines i minerals, la maduixa té moltes virtuts però també punts febles, entre ells la seva fragilitat. Cal tractar-la amb delicadesa perquè la seva qualitat no es vegi afectada.

Beneficis nutricionals
Les maduixes són pobres en sucres; són interessants per la seva aportació de minerals com el magnesi, el potassi, i el fòsfor, així com per la seva riquesa en vitamines, sobretot, vitamina C i antioxidants. Els grans de la maduixa, els aquenis, estimulen suaument el trànsit intestinal.

Llegeix més

Avui toca Aranja !

aranja1.fw

AVUI TOCA ARANJA !

Cinc racions diàries de fruita o verdura són la base d’una dieta equilibrada i saludable.  És preferible triar les fruites o verdures de temporada.

Coneixes les principals? Què en saps d’elles?

La fruita i la verdura són un pilar bàsic en la nostra alimentació. Una dieta completa, equilibrada i saludable inclou 5 racions de fruita o verdura cada dia … i el millor és consumir preferentment les fruites o verdures de temporada.

Llegeix més

Galetes maria ??

maria3

¿Saps què dónes quan dónes galetes maria als fills?

Quan es donen galetes als fills, els hi estem donant brioixeria, com podrien ser els pastissets, donuts o croissants per exemple, a continuació exposo una taula en que ens compara les Kcal, els sucres i els greixos.

KCAL SUCRES GREIXOS SATURATS LÍPIDS TOTALS
Croissant 405 7,5g 9,90g 17,2
Galeta Maria 454 26,7g 9,70g 19,0g

*Informació obtinguda de la taula de composició del CESNID

Llegeix més