Neofòbia alimentària

neofobia

Que és la neofòbia alimentària ?

La neofòbia alimentària es dóna principalment en nens i com la resistència a la ingesta de certes fruites o verdures i sovint associat a un increment i major consum de greixos, la qual cosa representa el  risc de tenir una dieta menys saludable. La neofòbia és un trastorn alimentari que pot aparèixer o persistir en l’edat adulta.

Llegeix més

Aliments refinats

trigo

Un breu resum sobre la història dels aliments refinats

La història de refinar els aliments sencers ha estat la de trobar formes que duressin més de temps i més fàcils de transportar. Les noves tecnologies feien que tothom es podia permetre consumir cereals durant molts mesos, les grans empreses de les grans ciutats s’encarregaven d’elaborar els productes en base als cereals, però el problema és que aquests productes no tenien valor nutritiu o gairebé cap. S’eliminava les parts més nutritives.

Llegeix més

Avui toca cogombre !

cogombre

El cogombre o cogombrera (Cucumis sativus) és una planta de la família de les cucurbitàcies.

AVUI TOCA COGOMBRE

El cogombre és originari del sud de l’Índia i es cultiva des de fa més de 3000 anys. D’allí va ser traslladat cap a Itàlia, Grècia i Xina. Posteriorment, va ser introduït al segle IX a França, a Anglaterra al segle XIV i a Amèrica del Nord al segle XVI.

Ha estat molt apreciat des de l’antiguitat a la cuina mediterrània per les seves qualitats refrescants, sobretot a l’estiu, a causa de la seva elevada proporció d’aigua. El cogombre cru té una proporció elevada de vitamina C. A les nostres contrades es menja principalment cru en amanides o com acompanatge. També es fa servir per decorar plats.

Llegeix més